3

home2

trein2

trips2

tuinin

dinsdag 14 juni
Dit is alweer de laatste dag. Er staat op de terugweg nog één tuin op het programma: Great Comp Garden bij Sevenoaks in Kent. De tuin is vanaf 1957 aangelegd door het echtpaar Cameron. Beiden zijn inmiddels overleden en bij elkaar begraven in het gazon van hun landhuis. De tuin kent tal van follies, opgebouwd uit stenen die het echtpaar al tuinierend aantrof. Daarbij heeft de Romeinse Tijd inspirerend gewerkt. Er staat onder meer een rond Romeins tempeltje in het bos. Een prachtig lang gazon met begeleidende borders voert ons naar een bostuin met fraaie heesters en bomen en doorkijkjes met een steeds wisselende lichtval. Bij de tuin hoort een kwekerijtje waar we van ons (bijna) laatste Engelse geld twee salvia's kopen.

Great Comp Garden

Great Comp Garden

 

Een folly

Een folly

 

In de bostuin

In de bostuin

 

In de kwekerij

In de kwekerij


We zijn een uur vroeger bij de tunnel dan ons tijdschema aangaf en kunnen meteen mee met de trein. Deze tijdwinst gaat echter weer verloren als we vast komen te zitten in het wegensysteem rond Antwerpen. We eten nog wat bij de grensovergang Hazeldonk en komen later dan gepland in Utrecht aan. Uiteindelijk zijn we pas omstreeks 23.45 uur thuis.

We mogen terugzien op een geslaagde reis vol verrassingen en met maar één dag slecht weer. Het reisgezelschap was heel aardig. Het zal hopelijk niet onze laatste reis zijn met de Gay Garden Club!

 

Naar maandag 13 juni